در این مقاله از اسپاد راهنمای خرید پارکت کفپوش ارائه میگردد و به شما میگوییم کفپوش پارکت چیست و چه کاربردی دارد.همچنین اجزای تشکیل دهنده کفپوش پارکت و انواع آن به شما معرفی میشود.
فهرست
پارکت کفپوش چیست
کفپوش پارکت که امروزه یکی از از پرکاربردترین نوع کفپوش ها به حساب می آید در محیط های مختلف مراکز ورزشی مانند سالن های ورزشی و دیگر مجموعه های ورزشی قابلیت استفاده شدن را دارند. در واقع این نوع کفپوش ها می توانند در زیباتر شدن محیط بسیار موثر باشند و همچنین به روش های مختلفی طبق سلیقه مشتری در کنار همدیگر قرار می گیرند. در ادامه این مقاله قصد داریم شما را با کفپوش پارکت بهتر آشنا کنیم پس به شما پیشنهاد می کنیم حتما تا انتها همراه ما باشید.
پارکت کفپوش و کاربرد آن
پارکت کفپوشی چوبی است که به دلایلی همانند زیبایی ظاهری و دیگر ویژگی بسیار منحصر به فرد آن که همان داشتن عایق بندی مناسب است برای کف بسیاری از فضاهای بسته کاربردی است. البته لازم به ذکر است که کفپوش پارکت دارای انواع مختلفی است که در ادامه مقاله به معرفی آن ها می پردازیم.
در اصل کفپوش پارکت از بلوک ها و یا الوارهای چوبی کوچکی ساخته شده اند که برای اینکه بتوان یک الگوی منظم و هندسی جالبی به آن ها داد، در کنار یکدیگر چیده می شوند. اوایل از این نوع کفپوش ها فقط به عنوان جایگزینی برای کاشی و یا سرامیک ها استفاده میشد اما امروزه به دلیل بالا بردن کیفیت از این نوع کفپوش ها در محیط ها و فضاهای مختلفی همانند سالن ها و مراکز ورزشی نیز استفاده می شود.
از جمله بارزترین ویژگی های کفپوش پارکت می توان به موارد زیر اشاره کرد :
- تنوع در رنگ
- سازگار بودن با محیط زیست
- جذابیت ظاهری
- داشتن قابلیت تعویض
- دوام و ماندگاری بالا
اجزا تشکیل دهنده پارکت کفپوش
برای اینکه بتوانید با اطمینان اقدام به خرید کفپوش پارکت کنید لازم است که در ابتدا با اجزا تشکیل دهنده کفپوش پارکت به خوبی آشنا شوید.
به طور کلی سطح اول این کفپوش از سرامیک کاغذی ساخته شده است و تا حدودی در برابر آب مقاومت دارد. همچنین می توان گفت که این سطح ارزان ترین قسمت این کفپوش به حساب می آید و رنگ بندی مختلفی نیز دارد.
سطح دوم کفپوش پارکت معمولا از نوع MDF و یا HDF است که خاصیت ضد آب ندارد. اما سطح سوم که در واقع همان ظاهر اصلی است به لایه های کاغذ دکوراتیو معروف است که معمولا در تمامی انواع کفپوش های پارکت قیمت و جنس این لایه یکسان است.
در سطح چهارم و آخر لایه ای وجود دارد که از پلی اورتان ساخته می شود و دارای قابلیت ضد خش و ضد آب است و البته در مقابل حرارت نیز مقاومت خوبی دارد. ذکر این نکته ضروری است که جنس و قیمت این اجزا ممکن است با توجه به نوع کفپوش پارکت متغیر باشد.
انواع پارکت کفپوش
در اصل کفپوش پارکت به دلایلی همانند ساخته شدن از متریال های مختلف به انواع مختلفی دسته بندی می شود که در ادامه آن ها را برای شما معرفی می کنیم.
- پارکت لمینت : یکی از انواع کفپوش پارکت می توان به لمینت اشاره کرد که دارای لایه های مختلفی است و عمدتا از جنس HDF و چوب ساخته می شوند و به همین دلیل طرح آن دارای خطوطی بر روی چوب طبیعی است. از جمله مهم ترین ویژگی های این نوع از پارکت ها می توان به بافت خاص و زیبا، ماندگاری بالا و همچنین خاصیت عایق بندی اشاره کرد.
- پارکت یک تکه : برخی افراد به ظاهر طبیعی و کلاسیک مانند کفپوش ها علاقمند هستند و بنابراین توصیه می شود که این افراد از کفپوش یک تکه استفاده کنند. البته این نوع کفپوش ها دارای نصب سختی هستند و همچنین نیاز به مراقبت جدی دارند.
- پارکت تمام چوب : این نوع از کفپوش پارکت علاوه بر زیبایی ظاهری، دوام بسیار زیادی نیز دارد و از آن جایی که در تولید و ساخت آن از چوب طبیعی استفاده می شود می تواند عایق بسیار خوبی در برابر صدا و گرما نیز باشد.
- پارکت ضد آب : کفپوش پارکت که فرآوری شده باشد به پارکت های ضد آب معروف است و برای نصب کردن در مکان های مرطوب همانند حمام و یا سرویس های بهداشتی بسیار مناسب هستند. همچنین این نوع از کفپوش پارکت ها به دلیل خاصیتی که دارند برای بسیاری از مراکز ورزشی همانند سالن های ورزشی و یا دیگر مجموعه های ورزشی بسیار توصیه می شوند.
انواع طرح و الگوی کفپوش پارکت
برای طراحی و ساخت کفپوش پارکت از چوب های مختلفی همانند بلوط، گردو و یا مواردی دیگر استفاده می شود که هر کدام دارای ویژگی های خاص خود هستند. همچنین الوارهای پارکت با شکل های هندسی منظم و مختلفی ساخته می شوند و به شکل زاویه دار یا ساده در کنار یکدیگر قرار می گیرند.
ذکر این نکته نیز ضروری است که علاوه بر چوب طبیعی در برخی از پارکت ها از چوب مهندسی شده نیز استفاده می شود. البته در گذشته عمده کفپوش های پارکت از صد در صد چوب ساخته می شدند اما اکنون با وارد شدن محصولات فرآوری شده برای ساخت آن ها از پارکت های مهندسی شده نیز استفاده می کنند که دارای لایه های مختلفی هستند.
انواع چوب های کفپوش پارکت
همان طور که گفتیم برای ساخت اغلب کفپوش های پارکت از چوب هایی استفاده می شود که از دل طبیعت استخراج شده اند و برای این امر انواع چوب درختان را به کار می برند اما لازم است بدانید که بهترین متریال برای ساخت کفپوش پارکت از چوب درختان زیر به کار گرفته می شود :
- بلوط قرمز و سفید
- افرا
- چری
- راش
- گردو
- لیمو
- کاج
- گیلاس
مزایای کفپوش پارکت
در ادامه جهت آشنایی بیشتر شما با کفپوش پارکت مزایای این نوع کفپوش را در اختیار شما قرار می دهیم. از جمله مزایای کفپوش پارکت می توان به موارد زیر اشاره کرد :خرید کفپوش پارکت ورزشی
- می توانید کفپوش پارکت را در طرح های متنوع، ابعاد مختلف و همچنین اشکال متفاوت سفارش دهید.
- هیچ گونه محدودیتی در انتخاب شکل ظاهری، طرح، نقش و رنگ وجود ندارد.
- در حمل و نقل بسیار سبک و راحت هستند.
- از ویژگی های مهم کفپوش پارکت این است که برای نوسازی کردن نیاز به جدا کردن کفپوش های قبلی ندارید.
- می توانید بخش آسیب دیده را تعویض کنید.
- برخی از انواع این پارکت ها عایق صدا و حرارت هستند.
- علاوه بر زیبایی حس گرم و طبیعی طبیعت را در منزل شما فراهم می کنند.
- پس از نصب کردن این کفپوش ها می توانید بلافاصله از آن ها استفاده کنید.
- به هنگام نصب کفپوش پارکت هیچ گرد و خاکی بلند نمی شود.
معایب کفپوش پارکت
علی رغم مزایای بی شمار کفپوش پارکت اما این نوع از کفپوش دارای معایبی است که ازز جمله معایب آن به موارد زیر اشاره می کنیم :
- علی رغم طول عمر زیادی که دارند اما شما نیز باید از آن ها به طرز خوبی نگهداری کنید برای مثال باید با کمک موم آن را جلا بدهید تا زیبایی و ماندگاری آن را افزایش دهید.
- از دیگر معایب این نوع از کفپوش ها این است که در برابر سیستم سرمایشی و گرمایشی از کف مقاومت کمی دارند.
- برای نصب کردن این کفپوش ها معمولا از چسب استفاده نمی شود که این امر ممکن باعث ایجاد سر و صدا در هنگام راه رفتن شود.
- کفپوش پارکت همچنین نسبت به شست و شو دارای حساسیت است.
سخن پایانی
در این مقاله سعی کردیم شما را با کفپوش پارکت و انواع آن بیشتر آشنا کنیم تا شما بتوانید با آگاهی کامل از مزایا و معایب این نوع از کفپوش انتخاب خوبی داشته باشید و علاوه بر زیبایی ظاهری، محصول با کیفیت و دارای ماندگاری زیاد را خریداری کنید.
بدون دیدگاه